Vill du träna din hjärna? Använd en Rubiks kub

Något det talas en hel del om, det är vikten av att ha en tränad hjärna. Att hålla den aktiv och alert kan motverka att man drabbas av demens. Det hjälper ditt minne på ett bra sätt samt det även har en massa andra fördelar. Men att träna hjärnan, hur gör man det? För kroppen har man ju gymmet att gå till. Men när det gäller vår hjärna så handlar det om mentala utmaningar, så väl som det handlar om att göra saker du inte annars gör, för att få din hjärna att tänka i nya banor.

Ett smart sätt att utmana dig och din hjärna på, det är att köpa hem en Rubiks kub från mastercubestore. Du kan även ägna dig åt att lösa korsord och Sudoku, samt att spela schack är även det en bra träning för hjärnan. 

Träning och stresslindring

Våra hjärnor de utsätts ju varje dag för en massa olika saker. Ibland kan den kännas överladdad och det gör att du känner dig stressad. Det kan då vara bra att ta fram en Rubik’s cube och ägna dig åt den en stund. Det gör att alla tankar på allt annat försvinner och det finns bara du och kuben och att få fram en lösning på den. Många talar ju annars om så kallade fidget leksaker, för att lindra stress, oro och annat, men det är minst lika bra att använda dig av olika Rubik’s cubes.

Att lösa en kub ger en bra tillfredsställning och du känner dig grymt nöjd med dig själv när du klarar av att lösa den! Sen kan det så klart bli frustrerande om du inte klarar av den. Men misströsta inte, det finns lösningar på nätet att följa!

Så vill du träna hjärnan samt även lindra stress och annat, så kan det vara värt att köpa dig en kub

Hitta en passande Rubiks kub

Fördelen med dessa kuber, det är att det finns inte bara en enda variant, utan hur många varianter som helst! Därmed finns det en kub för alla nivåer och även för alla åldrar. Det kan vara smart att börja med en av de enklare kuberna, som till exempel den som är på 2×2. Sedan kan du gå vidare till den som är själva originalet, som då är 3x3x3. 

Utöver de vanliga kuberna, som då har en form av kub, så finns det även andra varianter, som har andra former. Det finns till exempelvis de som är i formen av en orm. Hos mastercubestore finns det dessutom en mängd andra IQ-pussel att välja mellan. 

Få hjälp med att lösa din Rubiks kub

Du bör ju börja med att försöka lösa din kub helt på egen hand. Dock är det så att det ska göras enligt vissa algoritmer. Om du inte klarar av att fixa det själv, så kan du kika på olika guider och även videos på nätet som då visar exakt hur du ska vrida för att lösa din kub!