Sminkmissar som får dig att se äldre ut

Tycker du att du ser äldre ut så snart du har sminkat dig? Det kan bero på att du har gjort vissa fel val! Men ingen fara, vi ska ge dig goda råd för smink och hur du ska göra för att undvika dessa sminkmissar!

Ett mycket vanligt misstag, det är att du tar för mycket foundation eller att du valt helt fel nyans på den! Om du använder dig av en foundation som är allt för ljus, så kommer den att lägga sig ovanpå din hud. Den blir då som en livslös mask som gör att du ser äldre ut. Samma om du har allt för mörk foundation. Den lägger sig som en kaka, som tynger ner dina egna drag. Lägger du på allt för mycket av din foundation, så kommer den att lägga sig i de fina linjerna. Det ger dig flera extra år!

Det bästa du ska göra, när det gäller foundation, det är att gå till ett ställe som säljer smink och köpa! För en foundation är allra bäst att testa ut ”live” så att säga. Det så att du hittar rätt nyans!

Fler misstag att undvika

En annan miss du kanske gör, det är att du använder dig av en matt foundation, trots du har torr hy. Du bör istället välja en återfuktande foundation. En produkt du kanske skippar, som du inte borde skippa, det är en primer. Utan den kan huden bli ojämn och det gör genast att du ser äldre ut. Då är det bättre att släta ut din hud, så att resten av sminket sitter jämnt!

Något som de flesta gör, det är att applicera mascara på underfransarna. Men är det så att du har så kallade kråksparkar, som är en form av rynkor, skippa då mascaran på den nedre fansraden. Den kommer bara att göra att du ser tröttare och äldre ut.

Fler bra råd för smink

Om du vill undvika att se äldre ut, se då till att inte ha en allt för hård eyeliner under ögat. Det gör oftast att du kommer få ögon som ser mindre ut, eller att de ser tröttare ut. Det gör att du ser äldre ut. Du kan byta den svarta eyelinern mot en som har en mer smickrande brun eller grå nyans. Se även till att du gör din contouring på rätt sätt och med rätt färg!

En annan sak som kanske glöms bort när man blir äldre, det är ögonbrynen. De blir gärna glesare med åldern. Så använd dig av smarta brynprodukter för att fylla i dem. Det gör att du kan se yngre ut! Sedan är det en smaksak om du föredrar att använda dig av en penna eller en skugga. Se bara till att inte välja en nyans som är för mörk. Satsa på att välja en som är en till två nyanser ljusare än håret. Om du redan har fylliga bryn, satsa då på att forma dem med hjälp av en snygg brynmascara.