Inredning av hall

Hallen, det är det första som möter oss när vi kommer hem. ändå är det många som inte direkt ägnar detta utrymme mycket tid och tanke. Dock kan det vara bra att satsa på att inreda din hall på bästa sätt. För att du ska kunna göra det, så ska vi ge dig lite goda råd för inredning av hall.

Det första du bör se till att göra, det är att optimera förvaringen. Det kan lätt bli stökigt i en hall, särskilt om man har flera barn. Så A och O i en bra hallinredning är just att det är mycket förvaringsutrymmen. Satsa gärna på att ha en stor skohylla, samt många krokar! Hallen kan ju vara rätt liten, så det gäller ibland att tänka till, så att förvaringen blir så optimal som möjligt för det utrymme man har. Har du till exempelvis en trång hall, utnyttja höjden. Maximera de ytor du har med lådor, korgar, krokar, skåp och byråer.

Förse hallen med rätt belysning

I en hall är det viktigt att det finns en bra och funktionell belysning. Särskilt förr de mörka morgnarna om vintern. Men det är även minst lika viktigt att det finns en viss del mysbelysning för att skapa en atmosfär som är inbjudande. Det kan du få genom att placera ut fina bordslampor. Om du saknar bra placeringsytor så kan det funka med en bra golvlampa, eller att sätta upp lampor på väggen.

Rensa vid varje ny säsong

Det är inte ett måste att ha alla ytterkläder i hallen, alltid. Det finns liksom ingen anledning att ha stora vinterjackor framme under sommarhalvåret till exempel. Samma med att du inte behöver ha framme alla sommarskor då det är vinter. Se till att säsongsrensa och lägga undan och hänga undan det du inte använder. Kanske du har en stor klädkammare där de kan vara så länge? Annars kan du packa ner i lådor och ställa lättillgängligt i förrådet eller på vinden.

Skapa sittmöjligheter och möjliggör småförvaring

Det är inte fel att kunna sitta ner för att ta av eller på sig skorna. Det oavsett ålder. Det ger ofta även en trivsam känsla i hallen. Det gå ju att kombinera förvaring med en sittbänk om man vill, eller bara ställa ut en enkel pall. Sedan är det även bra att ha plats för alla små saker. En hallbyrå kan snabbt bli stökig då det gärna hamnar nycklar, post, solglasögon och annat på den. Du kan med fördel ställa en eller flera små korgar på din hallbyrå för att samla upp detta. Det så att det finns en avsedd plats för alla smågrejer.

Fler goda råd för inredning av hall

I hallen är det inte fel att ha en spegel. Dels för att du då kan kolla hur du ser ut innan du beger dig ut, dels för att speglar i sig kan göra att hallen ser större ut än vad den är. Ett annat bra tips för hallen är att våga satsa på en fräck tapet, eller att hänga upp tavlor och posters.