Inred din bostad med lampor

Det något alla har gemensamt, det är att vi har behov av ljus. Det för att vi ska må bra och för att vi ska känna oss glada. Dock är det ju så i Sverige, att halva året, så är det ju rätt så begränsat med antalet timmar dagsljus. Då kan det vara bra att sett till att ha satsat på bra belysning i bostaden, för att väga upp det. På lamp24 kan du hitta en mängd olika bra lampor att välja mellan. 

Sedan var det ju detta med hur många lampor eller ljuskällor du ska ha per rum. Grejen är att du bör, beroende på rummet storlek, ha mellan 5–10 lampor och ljuskällor. Det är för att det ska bli en bra dynamik samt att du ska få rätt sorts ljus. Du bör alltså se till att kombinera taklampor, golvlampor och bordslampor så att du får ett ljus, från alla håll. 

Viktigt att tänka på då du ska välja lampor till bostaden

Det finns en del viktiga saker du bör tänka då det är dags att satsa på en ny lampa eller flera. Det är ju så att ingens bostad eller hem är den andras lik. Det är ju ganska personligt hur man valt att inreda sitt hem. Så det innebär ju att det i alla hem finns olika preferenser och olika aktiviteter som har behov av olika lampor.

Du bör därför alltid utgå från dina egna behov när du ska välja lampa samt fundera på vad du vill att ljuset ska göra eller bidra med. Du bör därmed se till att i varje rum fundera på vad det är för behov av ljus du har och vad för aktiviteter som ska ske där. Som till exempel i vardagsrummet. Är det bara för att se på tv, eller vill du även kunna läsa i soffan och spela sällskapsspel vid vardagsrumsbordet? 

I alla rum så bör du se till att kombinera taklampor, golvlampor och bordslampor samt även andra lampor om du vill eller om det behövs. Se till att välja lampa efter din egen personliga stil och även så klart efter hur inredningen ser ut. Se även till att variera funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning.

Vad innebär funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning?

Ofta så talas det om funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning. När man då talar om funktionsbelysning så handlar det om lampor och ljus som ser till att underlätta olika vardagliga situationer, som fungerar för det du ska göra. Ofta är det ett ljus som lyser upp ett begränsat område. 

När man då talar om stämningsbelysning, så hörs det nästan på namnet vad denna typ av belysning är till för. Det handlar om att skapa stämning i rummet, med rätt sorts lampor helt enkelt. Det kan vara bra att satsa på lite mindre lampor, som bordslampor, eller ljusslingor med mera. 

Sist men inte minst, allmänbelysning, som är mycket viktigt att inkludera. Det är den typen av belysning som du behöver ha då det är ett måste att lysa upp ett helt rum, som till exempel då du ska städa. Bra exempel är taklampor, som ofta ger en bra allmänbelysning.