All viktig planering inför att köpa en trappa inomhus 

Som du säkerligen är medveten om är trappor det mest effektiva sättet att ta dig från en plats i hemmet till en annan. Vare sig du vill ta dig upp på ovanvåningen, på vinden eller ner i källaren kan det vara en trappa inomhus som du är i behov av. Med ett så brett sortiment av olika trappor, var är dock egentligen den bästa platsen att börja leta på? Det här och mer ska vi besvara nedan. Här är den viktiga planeringen inför att köpa en trappa inomhus. 

Budget och utrymme 

Det går inte att skapa en fulländad plan utan att först tänka på budgeten. Om du bara dyker ner i köp och montering utan att först ha en budget klar är det inte ovanligt att det i slutändan blir dyrare än du förväntade dig. Om du vill ha en översikt av ett antal prisvärda trappor kan du kika på trappa inomhus – StegFabriken, men när allt är sagt och gjort är en budget A och O när du letar efter en perfekt trappa inomhus. 

Det är dock inte bara budgeten som ska vara med i planeringen, utan också storleken på utrymmet som du har att jobba med. Du bör mäta den platsen där du förväntar dig att montera trappan så att du kan säkerställa att modellen som intresserar dig verkligen får plats. 

Stil, design och komfort 

Då har du budgeten och storleken klar för dig, så det är hög tid att kika på fräcka designs. Är du exempelvis ute efter en helt rak trappa inomhus eller föredrar du fräcka spiraltrappor? Är du kanske på jakt efter en rak trappa inomhus som svänger längst ned? Och vilken sorts räcke vill du att din trappa ska ha? Detta är värt att tänka över, och särskilt då vissa trappor tar upp ett större utrymme än andra. 

Lämpliga material 

Det är vanligt att hitta snygga trappor i material såsom furu, valnöt och ek för en naturlig design, men visst kan du även välja att montera en trappa inomhus i stål om du föredrar den där älskade industriella looken som har blivit mycket populär i Skandinavien på senaste tiden. Om din budget inte är för tajt finns det till och med trappor med vackra räcken i glas för ett modernt och elegant utseende. 

Se till så att stilen inte bara ser snygg ut på egen hand, utan trappan ska självfallet även passa in med den resterande inredningsstilen som du har i ditt hem. Försök därför att matcha din trappa inomhus med golv, möbler och väggar så att allting ser ut som en äkta helhet. 

Gör inte allt på egen hand 

Det är inte ett måste att välja ut och montera trappan själv, utan det finns äkta trappspecialister som du kan vända dig till. Då mottar du både råd, inspiration och praktisk hjälp med att ta ditt renoveringsprojekt från en idé till att faktiskt ha trappan färdigmonterad i ditt hem. Börja sökandet efter den där perfekta trappan redan idag!