Airsoft är en kul hobby

Airsoft är idag en global sport eller hobby med många utövare. Kanske det är så att du är sugen på att testa på detta? Det finns föreningar och andra som anordnar spel på olika banor runt om i landet. Om du ska börja med detta, så är det ju bra att ha rätt grejer. Bland annat bör du köpa dig ett airsoft gun. Det kan du göra på https://www.guncity.se/. Du bör även se till att köpa skyddsutrustning samt även skaffa andra bra tillbehör. 

Inom airsoft så används olika vapen, som alla är replikor av äkta vara! Kulorna som man skjuter med, de är i plast. Sporten i sig påminner om paintball, fast utan de färgade kulorna. Men spelet görs på lite samma sätt, i lag och att man ska skjuta ner sina motståndare. 

Hitta ett airsoft gun för dig

När när det gäller airsoft vapen, så talas det oftast om airsoft gun och airsoft pistol. Men inom detta så finns det en massa varianter och de kan drivas på olika sätt. Ofta drivs de av batterier och då kallas de för AEG. Men det finns även de som drivs av gas, fjäder och lufttryck. 

AEG är som sagt det vanligaste man använder inom airsoft. De består då oftast av automatkarbiner som drivs på batterier. De kommer utan blow back, alltså att de saknar en repeterande mantel/mekanism. Men det finns en del varianter som kommer med en elektrisk eller pneumatisk blow back. Denna vapentyp är något som passar både nybörjare och mer vana spelare.

Det kan vara smart att åka till en butik som säljer airsoft guns för att se hur de ser ut samt även för att kunna känna hur de känns, samt för att få goda råd kring vad du bör satsa på.

Du måste även vara 18 år eller äldre för att få köpa och äga ett airsoft vapen!

Viktigt med skyddsutrustning

Att springa ut med en airsoft gun, utan att skydda ditt ansikte och kropp, det är inte särskilt smart! Dessutom är det obligatoriskt att alla som spelar ska ha skydd för ögonen. Det kan vara då att du väljer skyddsglasögon, eller att du satsar på en hel mask som täcker hela ditt ansikte. Idag finns det olika varianter av ansiktsskydd så som nätmasker och heltäckande ansiktsmasker.

Utöver att skydda dina ögon och ditt ansikte, så bör du även skydda dina händer. Ett par bra handskar skyddar mot både träffar samt kyla! 

Det är även att rekommendera att du har en hjälm, för att skydda ditt huvud på bra sätt. Därtill är det bra att ha oömma kläder och skor!

Annan bra utrustning

Utöver skyddsutrustning satsa gärna även på andra bra tillbehör. Det finns till exempel många smarta bärsystem som det heter. För ofta är det ju ett måste att ha med extra ammunition eller extra batterier ut. För att slippa ha dem i fickan, satsa på en smart plattbärare, ett stridsbälte eller magasinfickor. Det finns en hel del att välja på!